Blog

  • Verhelpen of verbergen?

    Twee termen waartussen eigenaren van vastgoed vaak een keus moeten maken. Dit kan ook vergeleken worden met een goede koop of goedkoop. Wij komen geregeld tegen dat achter af de verkeerde keus gemaakt blijkt te zijn, namelijk de goedkope.  Zeker als het om lekkage gaat.  Ik doel op souterrains/ kelders in gebouwen welke door de eigenaren worden aangekocht en waarbij de staat van deze ruimtes niet de fraaiste afwerking heeft.

  • Brandschade parkeergarage Bergen op Zoom

    In oktober 2015 brak er een grote brand uit in een parkeerkelder onder een appartementencomplex in Bergen op Zoom. De brand brak rond 04.45 uur uit aan de Goudbaard en werd opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De brandweer  zette vier blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te blussen. Het complex werd geheel ontruimd.

     

  • Constructief herstel platforms uitbreiding Banjul Airport, Gambia

    In mei van dit jaar is Ervas actief geweest in Gambia. In samenwerking met de lokale aannemer heeft Ervas risicovolle betonscheuren op constructieve wijze geïnjecteerd, en daarmee de uitbreiding van Banjul Airport constructief gewaarborgd. Met extra parkeerhavens voor vliegtuigen vindt een flinke uitbreiding plaats van Banjul Airport.

     

  • Restauratie van monumenten: onzichtbaar repareren kan

    Onze hulp wordt regelmatig ingeroepen bij de restauratie van monumenten. Zo ook bij de renovatie tot hotel van het monumentale, 18de eeuwse gebouw in Amsterdam waar voorheen de KAS Bank gevestigd was. Het geheel bestaat uit meerdere gebouwen en de natuurstenen gevels waren zwaar beschadigd. De vraag aan ons was: kunnen jullie het reinigen en repareren?

  • Esthetische én constructieve restauratie van monumenten: stukje voor stukje reconstrueren

    Esthetische reconstructie is bij de restauratie van monumenten mooi, maar als je niet eerst de constructie herstelt, is door zon en regen binnen een paar jaar de schade weer terug. Onze vakman Louis Kneppers is gediplomeerd betonreparateur en restaurateur en weet daar alles van. Met esthetische én constructieve restauratie van monumenten herstel je niet voor de komende 5 jaar, maar voor de komende 50 jaar. Een fotoverslag.

  • In een afbouwsituatie constructieve ruwbouw realiseren: als het moet, dan kan het

    In de Delflandpleinbuurt in Amsterdam wordt al sinds eind jaren ’90 gewerkt aan stedelijke vernieuwing. Een complex van twee hoogbouwflats uit begin jaren ’60 en een laagbouw uit 1970 is daarbij altijd blijven staan. De eigenaren kiezen voor renovatie in plaats van nieuwbouw. De renovatie is al halverwege als er twijfels ontstaan over de bovenwapening. Nader onderzoek wijst uit dat de bovenwapening niet voldoet, deze moet vervangen worden. Een behoorlijke uitdaging in deze fase, hoe pakken we dat aan?

  • Betonschade aan de fundering: hoe is herstel mogelijk in bewoonde staat?

    Onlangs werden wij door een woningcorporatie GroenWest uit Woerden ingeschakeld om een alternatieve manier te onderzoeken voor het herstellen van betonschade aan de fundering van monumentale woningen. De eerder voorgestelde aanpak was kostbaar, complex en zou veel overlast veroorzaken voor de bewoners. Na onderzoek pasten we onze methode eerst toe op twee proefwoningen. Inmiddels is de schade aan alle woningen hersteld. Hieronder vertel ik u graag hoe we het aanpakten.

  • Van kelder naar volwaardige leefruimte

    Eigenaren laten het vandaag de dag niet na hun kelder of souterrain als leefruimte bij hun woning te betrekken. Vaak zijn het grote ruimtes die met een juiste hoogte en voldoende lichtinval slim zijn in te delen. Zo gemakkelijk als het klinkt zo groot is de omslag naar een functie als leefruimte. Nauwe samenwerking tussen opdrachtgever en specialisten op gebied van vochtbeheersing is een niet te onderschatten aspect bij de verandering van kelder naar volwaardige leefruimte.

  • De vochtmeter geeft het antwoord, toch?

    Maandelijks ontvang ik rapportages met betrekking tot overlast veroorzaakt door overmatig vocht in kelders, souterrains en op de begane grond. Een steevast onderdeel in de rapportages zijn de vochtmetingen in wanden en vloeren, waarbij opvallend genoeg, de vochtmetingen vaak op een voetstuk staan.